Com Platinum Metraj Çıkarma Programı
Com Platinum Metraj Çıkarma Programı

Com Platinum Metraj Çıkarma Programı

Bir inşaata başlamadan önce ya da ihalede teklif vermeden önce inşaata dair tüm aşamaların hesaplanması yani metraj çıkarma işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Metraj çıkarma işlemleri bir inşaat için en önemli işlem basamaklarındandır. Metraj çıkarma işlemleri ile kullanılacak elemanların miktarlarının belirlenmesi ve maliyet hesaplarının bulunması sağlanmaktadır. Metraj çıkarmada en önemli hesaplamalardan biri de donatı metrajı çıkarmadır.

Donatı metrajı yani demir metrajı inşaat faaliyetlerinin en önemli metraj hesaplamalarındandır. Çünkü demir fiyatları inşaat sektörü içerisindeki en pahalı malzemelerdendir. Yani örnek verilecek olursa; beton metrajında yapılacak %5’lik bir hata 100 bin TL zarar veriyorsa, aynı proje içerisinde demir metrajında yapılacak %5’lik bir hata 1 milyon TL’yi aşan zararlar vermektedir. Bu yüzden donatı metrajı hesaplamalarında son derece dikkatli ve özenli olunmalıdır. Bu konuda geliştirilen Com Platinum gibi metraj çıkarma programları sayesinde ise ortaya çıkabilecek olan hata payları ve riskler ortadan kaldırılabilmektedir. Com Platinum metraj programı ile donatı metrajı, donatı adet hesabı, raporlamalar, hakediş ve benzeri birçok işlem çok kısa sürelerde kolayca yapılabilmektedir.

Metraj uygulamalarının en önemlilerinden olan Com Platinum donatı metraj hesaplamaları için geliştirilmiş olan akıllı metraj yazılımıdır. Statik projelere adeta bir mühendis gözüyle bakabilen bu metraj çıkarma yazılımı, donatı metrajlarını çok kısa süre içerisinde %100 doğruluk ile çıkarmaktadır. Com Platinum metraj uygulaması ile donatı metraj hesaplamalarının yanı sıra yeşil defter, keşif özetleri, donatı siparişleri ve kesim listeleri gibi tüm raporlamalarda hızlıca alınabilmektedir. Com Platinum metraj programları tüm döşeme, kolon, kiriş, hasır çelik, betonarme perde ve temel tiplerinde donatı metrajı çıkartılmasına imkan vermektedir.

Com Platinum metraj programı, donatı metrajı konusunda size oldukça fayda ve kolaylık sağlamaktadır. Örneğin, elinizde bulunan projeyi AutoCAD programında açtıktan sonra tek yapmanız gereken projede metrajı çıkarılacak olan alanı kare içerisine alıp enter tuşuna basmanızdır. Sadece bu işlemi yaptığınız zaman Com Platinum metraj uygulama yazılımı otomatik olarak proje hatalarını bulacak ve hataları düzeltecektir. Projede eksik olan bilgi varsa tamamlayacak ve metrajı çıkartacaktır. Ayrıca bu metraj uygulaması tüm metraj hesabını raporlayacaktır. AutoCAD metraj çıkarma işlemleri ile elle yapılarak 1 ay sürecek olan donatı metraj hesaplamasını, Com Platinum metraj uygulaması ile 1 günde tamamlayabilirsiniz. Com Platinum metraj programı ile yapılan donatı metrajlarında birden fazla kişinin yapacağı işi tek bir kişi ile yapabilirsiniz.

Com Platinum metraj uygulamaları ile AutoCAD, BricsCAD, ZWCAD, G-Star CAD ve benzeri çizim programları üzerinden donatı metrajı çıkartılabilmektedir. Böylelikle çizimden metraj çıkarma işlemleri sayesinde oldukça hızlı metraj hesaplamaları yapabilirsiniz.

Statik projelerde donatı adet bilgilerini neden yazmazlar?
Demir fiyatlarında yaşanan artışlar ve firmaların bundan sonra uygulaması gereken 4 değişiklik
Com Metraj Yazılımları Türkiye'nin Devlerinin Tercihi!