Kiriş Adına Göre Metraj Hesabı
Kiriş Adına Göre Donatı Metrajı

Kiriş Adına Göre Metraj Hesabı

Statik analiz programlarının verdiği çıktılar ya da elle çizilmiş projeler. Elinizdeki veri ne olursa olsun 4 dakika gibi kısa bir sürede donatı metrajlarını çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? Yalnızca Com Platinum ile mümkün olan bu süreler metraj hesabına yeni bir soluk getiriyor. Peki Com Platinum Yazılımı sorunsuz bir metraj hesabı için projeleri hangi aşamalardan geçiriyor?

Metrajı çıkarılacak alanı seçtiniz ve artık metrajların bitmesini bekliyorsunuz. Geçen 1-2 dakikalık sürenin ardından Com Platinum arka planda pek çok analizi yaptı.
1- Com Platinum metrajı çıkarılacak alanı taramaya ve bilgileri düzenlemeye başlar.
2- Eksik olan etriye adet ve uzunluk bilgilerini tespit eder ve bu bilgileri hesaplayıp proje üzerine yazar.
3- Etriye adet ve boy bilgilerinin tam olduğu projelerde gerekli kontrolleri yaparak eğer varsa yanlış hesaplanmış bilgileri tespit eder ve doğru hesap ile değiştirir. Bu bilgileri kullanıcısına gösterir.
4- Metrajı bitirilen paftada her bir donatıya poz numarası atar. Bu poz numaraları sayesinde metraj kontrolünü anında yapmanızı sağlar.
5- Kullanıcı metraja onay verdikten sonra aynı bilgileri gruplar ve grupladığı bilgilere tekrar poz numarası atar. Bilgisi aynı olan donatılara aynı poz numaraları atanır.
6- Son olarak metrajı raporlar ve hesabı sorunsuz olarak teslim eder. Kiriş adına göre oluşturulmuş raporlar, aynı çap ve uzunluktaki donatılara göre raporlar, her bir çapa göre toplam miktarların raporları anında hazır.
7- Yeşil defter ve keşif özetleri de otomatik olarak oluşturulmuş olur.

Kullanıcının sadece metrajı çıkarılacak alanı seçtiği Com Platinum Yazılımı, 100.000 m2’lik bir donatı paftasının metrajını 1 günde rahatlıkla metrajlar. Bununla birlikte proje hatalarını tespit eder ve düzeltir.

Kiriş Metrajı En Hızlı Nasıl Hesaplanır?


Com Platinum ile kimlere çözümler sağladık?