İnşaat Sektöründe Farklılık Yaratan Mühendisler Kazanıyor
İnşaat Sektöründe farklılık yaratabilmek

İnşaat Sektöründe Farklılık Yaratan Mühendisler Kazanıyor


Her iş gününde yüzlerce çalışan firmalarından ayrılıp yeni firmaların kapılarından giriş yapıyor. İnşaat dünyasında aidiyet duygusunun olmadığı zaten genel olarak bilinen yargılar arasında. Bir mühendisin tek bir firmada ortalama olarak 2 sene çalışması ve yeni firmalarla yoluna devam etmesi inşaat dünyasının dezavantajlarından biri olarak nitelendiriliyor. Yönetim katında oturmayan çalışanlar için geçerli olan bu süreler, firmasına göre daha da düşük sürelere çekilebiliyor. Yapılan işlerin takdir edilmemesi, İş yoğunluğundan kaynaklı aksaklıkların çıkardığı sorunlar, aşırı iş yükü ya da beklenilen konuma bir türlü kavuşulamaması başlıca nedenler olarak gösterilebilmekte. Hedeflere ulaşmak, her ne kadar yukarıda bulunan maddeleri başarıyla atlatmadan geçmekteyse de çalışanlarında kendileri için alabileceği bazı önemli noktalar mevcuttur.

Planlama

İnşaat sektöründe planlama çoğu zaman yüzeysel olarak yapılmaktadır ve işin aslı bu yapılan planlama, sadece sayılardan ibarettir. Firmaya hiçbir getirisi olmamasına rağmen hayır biz planlama yaparak devam ediyoruz gibi kurumsal bir imaj yaratmak için kullanılan sözcüklerden başka bir getirisi de olmamaktadır. Planlama alanında kendinizi geliştirmenizi farklılık yaratmanın diğer yöntemlerinden biri olarak niteleyebiliriz. Kendinize şu soruyu sormalısınız. İnşaatta planlama için reelde kullanmam gereken planlama aşamalarına ne kadar hakimim? Planlama aşamalarına iyi çalışmanız, sizi ve firmanızı her zaman 1 adım önde tutacaktır. Bu farklılıkları yapacağınız işlere doğru şekilde aktarmanız da bir çok çalışanı olan firmanızda size yön veren mühendis izlemi vermede yardımcı olacak ve ciddi bir katkı sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki Primavera ya da MsProject yazılımlarını kullanabilmek planlama yapabilmek anlamına gelmemektedir. Bu tarz planlama yazılımları inşaat sektörüne yönelik değil, genel planlama üzerine geliştirilmiş çözümlerdir. İşin bu kısmında devreye girip firmanıza kullanabileceği gerçek değerleri katmanız halinde yine farkındalık yaratmış olacaksınız.

Metraj

Bu denli büyük teknoloji çağında hala masanızın üzerinde bulunan işleri bir hesap makinası ya da excel yardımıyla teslim etmeye çalışıyorsanız öncelikle bu alışkanlığınızı sonlandırmanız gerekmekte. Örneğin inşaat sektörünün en yoğun işlerinden biri metraj hesabıdır ve metraj hesabını bitirebilmeniz için haftalarınızı ya da aylarınızı harcıyorsunuz. Üstelik bu işleri birkaç saat ya da bir gün içerisinde size otomatik olarak teslim eden yazılımlar olmasına rağmen kullanımına başlamadığınız her dakika için kendinizi hedeflediğiniz noktadan daha da uzağa taşımanızı, aslında hayatınızı zorlaştırmak için kendinize yaptığını bir kötülük olarak kabul edebilirsiniz. Böyle bir sistem ile çalışmaya başladığınızda yanlış yapma olasılığınız ortadan kalkarken aynı zamanda kendiniz ve firmanız için de çok ciddi süreler kazanmış olacaksınız. Ayrıca profesyonel bir ekibin 1 ay gibi bir sürede bitirdiği metraj hesabını tek başınıza bir günde bitirmeniz, farklılık yaratmaya başlamanızın adımlarından bir tanesi olacaktır.

Deneyimler

Binlerce firmanın iş yarışında olduğu sektör, binlerce ayrı deneyim anlamına gelmektedir. Sizin ilk defa inşaatına başlayacağınız bir yapı tipi emin olun birkaç defa başka firmalar tarafından yapılmış ve ciddi deneyimler kazanılmıştır. Telefon etmekten çekinmeyin. Kendinizi tanıtın ve deneyimlerini paylaşmalarını rica edin. Paylaşılan deneyimleri doğrudan kullanacaksınız diye bir durum söz konusu değildir ancak kriz anlarını yönetebilmek de çok farklı tecrübeler ile sağlanabilir. Kriz anlarını yönetebilecek tecrübeniz olmasa bile kriz ile nasıl baş edebileceğiniz hakkında önceden bilgi sahibi olabilirsiniz. Olası bir sorun durumuna, tecrübesi olanlardan aldığınız bilgilerle kendinizi çoktan hazırlamış olursunuz. Emin olun bu tarz bir durumda yapacağınız girişimlerle dikkatleri rahatlıkla üzerinize çekebileceksiniz.

Arşivcilik

Sektörde sıklıkla duyduğunuz kurumsal hafıza kavramı aslında firmanın temelini oluşturmaktadır. Firmalar ne kadar düzenli bir şekilde kayıtlarını saklayıp ulaşılabilir kılıyorsa, atacağı adımları o kadar sağlam ve korkusuzca atabiliyorlar. Firmalar elbette kurumsal geçmişlerini koruma altına almak için büyük yatırımlar yapıyor ancak sizin bireysel olarak harcamanız gereken miktar aslında 0 (sıfır) TL’dir. Bulut tabanlı çalışan Dropbox, Yandisk vb. uygulamalardan alacağınız ücretsiz hesaplar ile kendi geçmişinizi koruma altına alıp her an ve her yerden ulaşılabilir hale getirmeniz yine farklılık yaratmak için atacağınız en hızlı çözümlerdendir. Yıllara ya da işlere göre oluşturacağınız klasör sistemi kendi geçmişinizi koruma altına almak için atmanız gereken önemli adımlardandır.

Çağın gereksinimlerini yakalamak kendinize yapacağınız bir iyilik değil, olmazsa olmazınızdır…

Çağın gereksinimlerini yakalamak kendinize yapacağınız iyilikten öte, olmazsa olmaz koşulların başında gelmektedir. İnşaat firmalarını yüzeysel olarak bile incelediğinizde masa başında oturan çalışanların gelirlerinin saha personellerinin çok daha üzerinde olduğunu göreceksiniz. Rekabetin yüksek olduğu İnşaat sektöründe doğru bilgiye minimum sürede ulaşıp maksimum verim elde eden eleman ihtiyacı geçmişe oranla ciddi önem taşımaktadır. Teknolojinin sağladığı imkanları iyi değerlendirmek işinizde farklılık yaratıp ileride olmak istediğiniz konumlara sizi çok daha hızlı taşıyacaktır.

TED Konferanslarında "Tareq Hallawa"nın Teknoloji ile fark yaratın adlı konuşmasına bir göz atın

Video dili İngilizcedir.

Com Metraj Yazılımları ile çağın gereksinimlerine ayak uyduran firmalar, Türkiye’nin en büyük projelerini yönetiyor…

Com Donatı 2019 ile Demir Metraj Süreçleri

Com Donatı 2019 Demo

1000'e yaklaşan lisans sayısı ile Com Donatı, sektörde mühendislerin demir metraj yükünü üzerine almaya devam ediyor. Demo versiyonu üzerinden test edebileceğiniz Com Donatı 2019 için aşağıda yer alan link üzerinden başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

Com Donatı Demo İndir



Com Platinum Donatı Metraj Yazılımı
Com Standard Beton, Kalıp ve Kalıp İskelesi Metraj Yazılımı
Com Metraj Yazılımlarını tercih eden Türkiye’nin Devleri

[ { "gtm.start": 1474900529674, "event": "gtm.js" } ]