Metraj Çıkarma Com Metraj Uygulamalarıyla Artık Çok Kolay!
Autocad metraj çıkarma

Metraj Çıkarma Com Metraj Uygulamalarıyla Artık Çok Kolay!

Bir yapı inşasını meydana getirecek olan tüm elemanların ayrı ayrı ölçülerek, kullanılacak miktarların bulunması işlemi metraj olarak adlandırılmaktadır. Metraj ölçümlerinde uzunluklar m, alanlar m2, hacimler m3 ve ağırlıklar ton olarak hesaplama işlemi gerçekleştirilmektedir. Metraj çıkarma işlemlerinde, metraja bağlı maliyet hesaplarında bulunacak maliyetin doğru olması ve gerçekçi olması metrajın doğru yapılması ile ilişkilidir. Bundan dolayı metrajın hazırlanması konusunda ilgili işlem basamaklarının iyi bilinmesi gerekmektedir. Aksi takdirde maliyet hesaplamalarında yanlışlık yapılması gibi olumsuz bir durumla karşılaşılabilmektedir.

Metraj çıkarma karmaşık matematiksel işlemler gerektiren bir süreçtir. Ölçü birimlerinin yanlış yazılması, boyutların yanlış alınması ya da basit işlem hataları, işi yapan ve işi yaptıran taraflar arasında anlaşmazlık ve haksızlık gibi kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bundan dolayı metraj çıkarma işlemi gerçekleştirilirken çok dikkatli olunmalıdır. Metraj çıkarma işlemlerinin ne kadar karmaşık ve zorlu bir süreç olduğunun farkında olan CB Yazılım firması, inşaat sektöründe faaliyet yürüten tüm kesimlerin bu konuda Autocad Metraj Çıkarma işlevine sahip ürettiği metraj uygulamaları ile yardımcı olmaya çalışmaktadır. Firma tarafından yazılan metraj çıkarma programları sayesinde, inşaat sektörünün zorlu süreci olan metraj çıkarma işlemleri bu yazılımlar sayesinde kolaylıkla yapılabilmektedir.

Com Çizimden Metraj

Metraj hazırlanırken karşılaşılan en sık hataların başında bazı yapı elemanlarının eksik yazılması ya da birden fazla yazılması gibi dikkatsizlikler yer almaktadır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için aynı olan elemanlar metraja başlamadan önce tespit edilmeli ve aynı renge boyanarak numaralandırılıp, sınıflandırılmalıdır. Yine sıkça karşılaşılan bir başka durum ise boyutları ifade eden rakamların, elemanın birimine uygun bir şekilde yazılmamasıdır. Metraj hazırlarken, metraj cetvelinin kullanılmaması da hata yapmaya sebep verecek bir durumdur. Eleman boyutları belirlenirken, en ve boyların planlardan alınması, yüksekliklerin ise kesitlerden alınması gerekmektedir. Eğer bu işlem basamağında da bir eksiklik yapılırsa, hatalı sonuç alınacaktır. Metraj hesaplamada ilk iş yapı elemanlarının ölçülmesinde hangi birimlerin kullanılacağına karar verilmesi ile başlamaktadır.

Bir yapının inşasına başlamadan ya da bir ihaleye teklif vermeden önce inşaatın tüm aşamaları hesaplanmalıdır. Yani o inşaya dair tüm metraj çıkarma işlemleri yapılmalıdır. Eğer ki metraj hesaplama yapılmaz ise o işin yapılma şansı da yoktur. Çünkü bir ihaleye teklif verebilmek için ya da hangi malzemelerden ne kadar sipariş verileceği gibi bilgileri söyleyebilmek için metraj çıkarmak zorundasınız. Bir yapı için genel olarak donatı metrajı, beton metrajı, kalıp metrajı, kalıp iskelesi metrajı hesaplamaları yapılmaktadır. Bu sayede kullanılacak malzemelerin miktarları belirlenmektedir.

Oldukça zor ve uğraştırıcı olan metraj çıkarma işlemleri için CB Yazılım tarafından üretilmiş olan metraj programları sayesinde, bu işlemler %100 doğru sonuçlar ile daha kısa sürelerde yapılabilmektedir. Com Platinum metraj çıkarma programı ile donatı yani demir metrajı hesaplamaları oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Com Platinum metraj çıkarma ile tüm döşeme, kiriş, perde, kolon, hasır çelik, temel tiplerinde donatı metrajı çıkartılabilmektedir. Com Standard metraj çıkarma programı ile beton, kalıp, kalıp iskelesi metraj hesaplama işlemlerini çok kısa sürede ve %100 doğru sonuçlar ile yapabilirsiniz. Tüm temel, kolon, betonarme, döşeme, kiriş, tünel kalıp metraj hesaplamaları için Com Standard metraj programından yararlanabilirsiniz.

Metraj Yazılımları iletişim
Doğru donatı metraj hesabına tek tıklamayla ulaşın
3 boyut ile modellemeden beton, kalıp ve kalıp iskelesi metrajları anında hazır?
Com Platinum ile kimlere çözümler sağladık?