Metraj Hesabından Kaynaklı Zararların Önüne Geçilememesinin 5 Büyük Nedeni

Metraj Hesabından Kaynaklı Zararların Önüne Geçilememesinin 5 Büyük Nedeni

Her ofiste metrajı çıkarılacak bir proje ve her proje birbirinden farklı formatta. Tam metrajı bitirdim derken karşınızda yeni bir proje. Peki standartların olduğu ancak uygulanmadığı bir alanda işinizi sorunsuz teslim etmeniz nasıl mümkün olacak? Hatalı metraj hesabına ulaşmanızın 5 nedenini merak ettiniz mi?

- Projelerin eksik ve bilgilerin yetersiz olması
- Metraj hesabı çıkaran personelin yeterli tecrübeye sahip olmaması
- Kısıtlı sürelerde metraj sonucu istenmesi
- Bazı metraj değerlerinin pusantaj üzerinden yürütülmesi ve bu hesabın doğru gibi kabul edilmesi
- Firmaların metraj çalışmaları için teknolojiye yatırım yapmaması

Teknolojiye yatırım yapan firmalar bu problemlerin tamamından kurtuldu. Metraj hesabında her hangi bir problem ile karşılaşmayan firmalar Türkiye’nin önde gelen ihalelerini alıp inşaatlarına çoktan başladılar. Peki bu başarının arkasındaki sırrı hiç merak ettiniz mi?

Com Metraj Çözümleri Türkiye’nin lokomotif firmalarının tercihi haline gelip son 6 yıldır milyonlarca metrekarelik alanın metrajını %100 doğrulukta bitirdi. Ayrıca donatı, beton, kalıp ve kalıp iskelesi metrajlarını otomasyona bağlayıp kurumsal hafızaya da büyük ölçüde katkı sağladı. Server sistemleri ile çoklu çalışmanın bir adım ötesine geçen Com Metraj Çözümleri, 1’den fazla şantiyesi olan firmalar için tek tıklama ile tüm şantiyelerin metraj hesabına bağlantı yapma kolaylığı getirdi. Ayrı ayrı ofislerde çalışan mühendisleri tek bir sistem üzerinden bir araya getirip aynı metraja dahil edebilen akıllı yapıya sahip Com Metraj Çözümleri, normal şartlar altında 1 aydan önce bitirilemeyecek metraj hesabını bir kaç saatte rahatlıkla bitirebilmektedir.

Com Metraj Yazılımları ile kimlere çözümler sağladık?