Metraj Yazılımları Size Ne Kazandırır?

Metraj Yazılımları Size Ne Kazandırır?

İçerisinde bulunduğumuz teknoloji çağı birçok sektöre adapte olduğu gibi inşaat sektörüne yönelikte birçok yeniliği beraberinde getirmektedir. Kaynakların azaldığı, maliyetlerin yükseldiği sektörde teknolojiye olan ihtiyaç gün yüzüne çıkmaktadır. Peki teknolojiyi kullanmak size ne gibi avantajlar sağlayacaktır?

Hali hazırda sektörde aktif olarak kullanılan Com Metraj Yazılımları kullanıcılarının görüşlerini aldığımızda bariz olarak öne çıkan ilk önemli nokta zamandan tasarruf etmek olduğunu gördük. Geçen senelerde yılda 200 ihaleye katılan bir firmanın kısıtlı zamanlar nedeniyle metraja pursantaj üzerinden sonuçlar üretmesi ve işe başlandığında aslında çok daha farklı maliyetlerle karşı karşıya kalması ile tasfiye ya da iflas süreçleri temellerinin atıldığını gördük. Yetersiz zaman + yüksek metrekarelerin metrajı = alınan işten edilen yüksek zararlar olarak karşımıza çıktı. Profesyonel bir ekibin 30 gün gibi bir sürede çıkarabileceği bir metraj hesabını Com Platinum ile 1 güne indirdik ve zamandan tasarruf etmenin önünü açtık.

Projelere olan aşırı güven ve projelerdeki her bilginin doğru kabul edilmesi, zarara giden yolda diğer bir adım olarak karşımıza çıktı. Binlerce verinin teker teker incelenmesi kısıtlı sürelerde mümkün olmamaktadır. Bu nedenle projede yazılan tüm bilgiler doğru kabul edilip metraja dahil edilir. Sonuç olarak ortaya çıkan rakamlar sadece matematiksel ibarelerden mevcut olur ve hiçbir doğruluğu yoktur. Com Platinum ile metraj hesabına farklı bir çözüm getirdik. Metraj hesabından önce projelerdeki adet ve uzunluk bilgilerinin kontrolünün otomatik olarak yapılmasını sağladık. Projede yazılan tüm bilgiler teker teker otomatik olarak incelendi ve yanlış bilgiler doğru bilgiler ile değiştirildi. Sonuç %100 başarılı olmakla birlikte yaklaşık 2 gün sürebilecek bir adet belirleme hesabı 2 dakikadan kısa bir süre içerisinde bitirilebildi. Aktif olarak kullanılmaya başlanan Com Platinum, yanlış hesabın önün geçip metraj hesabına hız + doğruluk kattı.

Birden fazla mühendisin, durmaksızın çalıştığı metraj hesabı ayrı ayrı dosyalarda saklanmaktadır. Veri kaybı, doğru bilgiye ulaşmaktaki güçlükler ya da iletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar metraja ciddi oranda yük ve kayıp getirmektedir. Olabilecek en optimize sistem ile aynı proje üzerinde, aynı veri tabanında aktif olarak çalışılabilecek bir metraj sistemi geliştirdik. Dünyanın her yerinden bağlantı kurulabilecek aktif bir sistem ile şantiyeleri merkez ofisleri, merkez ofisleri kamu kurumlarına bağlayabilecek akıllı bir metraj otomasyonu geliştirdik. Aylarca sürebilecek iş teslimleri 2 gün içerisinde tamamlanabilir vaziyete geldi. Veriler ERP sistemlerinde saklanabilecek veri tabanlarına dönüştü ve firma geçmişleri koruma altına alındı. Sonuç olarak aktif çalışma ortamları oluşturduğumuz, zamandan, paradan ve iş yükünden karılık getirdiğimiz yeni metraj dünyasında, inşaat sektöründe metrajın çözümü olmaya Com Platinum ile öncülük ettik.

Com Platinum ile kimlere çözümler sağladık?