Entegre Sağlık Kampüsleri Projelerinde Metraj Yazılımları Farkı
Entegre Sağlık Kampüsleri Projeleri

Entegre Sağlık Kampüsü İnşaatlarında Metraj Yazılımlarının Etkisi

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına start verilen entegre sağlık kampüsleri projeleri, son dönemlerde inşaat sektörüne yeni bir soluk ve canlılık getirmiştir. Birçok ilde ihalesi tamamlanan, yapımına başlanan ya da yapımı sona eren entegre sağlık kampüsleri, alt dallar olarak binlerce insanımız için yeni bir gelir kapısı olmuş ve olmaya devam etmektedir. Yapımına devam edilen sağlık kampüsleri projelerinde yüksek maliyetleri düşürmek isteyen yüklenici firmalar, birçok yeni teknolojiyi devreye sokmakla birlikte zamandan tasarruf edip, %100 doğru hesaplar üzerinden inşaatlarını tamamlamaya devam etmektedir.

Metraj Yazılımlarının Etkisi


2010 yılından günümüze kullanımı her geçen gün artan Com Metraj Yazılımları, minimum sürede %100 doğruluk esasıyla metraj hesaplarını teslim etmekle birlikte, insan gücünden de ciddi tasarruflar sağlamaktadır. Projelere mühendis gözüyle bakan Com Metraj Yazılımları yalnızca 2016 yılı içerisinde Türkiye geneli 15.000.000 m2’lik alanın donatı, beton, kalıp ve kalıp iskelesi metrajlarını %100 doğruluk ve minimum sürede teslim etmiştir. Entegre sağlık kampüsü projelerinden DİA Holding’in Ankara’da yapımını üstlendiği Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü ve yine Astaldi-Türkerler Ortaklığı’nın yapımını üstlendiği Etlik Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında yaklaşık 2 yıldan uzun bir süredir aktif olarak görevini yapmaya devam etmektedir. Metraj hesabının yük olmaktan çıktığı entegre sağlık kampüslerinde DİA ve Astaldi-Türkerler ortaklığının ayrı bir önemi mevcuttur. İnşaat alanı olarak Türkiye’nin en büyük sağlık kampüslerinde başı çeken projeler, çok sayıda kaba taşeronunu da bünyesinden çalıştırmaktadır.

Bilkent ve Etlik Entegre Sağlık Kampüsleri

Entegre Sağlık Kampüsü

Yapımına hızla devam edilen sağlık kampüslerinde Bilkent 1.200.000 m2, Etlik 1.400.000 m2’lik inşaat alanına sahiptir. Bu denli büyük kampüslerde metraj hesabının otomasyona bağlanması, sıfır hata, taşeron ödemeleri, donatı sipariş ve kesim listeleri gibi birçok kolaylığı da birlikte getirmektedir. Com Metraj yazılımları, ihtiyaç olan bilgi, ihtiyacın olduğu an karşında mantığı ile metraj yükünün tamamını yazılımlara aktarıp efektif çalışma ortamı sağlamaktadır.

Com Metraj Yazılımları Lisans Seçenekleri

Com Metraj Yazılımları, server ve stand alone lisans seçenekleri ile şantiyeler içinde görev alan bir çok taşeronda da aktif olarak kullanılmaktadır. Merkez ofislerde tercih edilen Com Server sistemleri dışında taşeron firmalarında kullandığı Stand Alone lisanslar hiç durmadan görevini yapmaya devam etmektedir.

Com Metraj Ekibi

Com Metraj Yazılımları ekibi, sanılanın aksine yalnızca bilgisayar mühendislerinden oluşmamaktadır. Com Metraj Ekibi, yıllarını inşaat vermiş, yurt içi ve yurt dışında birçok projede üst düzey görev almış, sahayı ve imalatı iyi derecede bilen profesyonel bir inşaat kadrosundan oluşmaktadır. Sektörde yapılmamışı yapmak adına yolan çıkan Com Metraj Ekibi, 2010 yılından günümüze Türkiye’nin en önemli projelerinde yazılımları ile görev alıp yüksek karlılıklar elde ettirmiş, mühendislerin üzerinden metraj yükünü almış ve durmadan gelişip geliştirmeye devam etmektedir.


Metraj Yazılımları iletişim
Doğru donatı metraj hesabına tek tıklamayla ulaşın
3 boyut ile modellemeden beton, kalıp ve kalıp iskelesi metrajları anında hazır?
Com Platinum ile kimlere çözümler sağladık?