Metraj Programları ile Metraj Hesaplamaları Artık Çok Kolay
Com Metraj Programlari

Metraj Programları ile Metraj Hesaplamaları Artık Çok Kolay

CB Yazılım, inşaat sektöründeki çalışmaları ile 38 yıllık bilgi ve deneyim birikimine sahiptir. Firma sektördeki tecrübelerini metraj yazılım programlarına aktararak bu alanda hizmet vermekte olan herkese yardımcı olmaktadır. 2009 yılında metraj yazılımları üzerine çalışmaya başlayan CB Yazılım, inşaat sektörünün her alanında işleri kolaylaştıracak olan metraj programları ile yapılacak hatalı ve riskli metraj hesaplamalarını en aza indirmeye yardımcı olmaktadır.

İnşaat işlerinde bir yapıyı meydana getiren elemanların ayrı ayrı ölçülerek, inşaatta kullanılacak malzeme miktarının hesaplanması metraj olarak adlandırılmaktadır. Bir yapı inşaatının başlangıcından bitimine kadar her evresinde ayrı planlama ve projelendirme işleri yapılmaktadır. İnşayı oluşturan tüm alanlar ise kendi özelinde metraj hesaplamalarına tabi olmaktadır. Maliyet hesaplarının tamamı metraj çıkarma ile gerçekleştirilir. Metraj çıkarma işlemleri oldukça zorlu, uğraştırıcı ve hassas bir süreçtir. Yapılacak ufak bir hesaplama hatası beraberinde birçok olumsuz sonucu doğurabilmektedir. İnşaat sektöründeki bu zorlu süreçleri kolaylaştırmak, iş yükünü azaltmak ve riski minimum seviyeye indirgemek için ise metraj programları vardır. Metraj programları sayesinde inşaat sektöründe faaliyet yürüten kişi, firma veya kurumlar yapılacak inşanın tüm alanları için kullanılacak malzeme miktarı, birim fiyatı ve toplam bütçeyi rahatlıkla hesaplayabilmektedir.

Com Çizimden Metraj

Metraj programlarını yapı-inşaat firmaları, inşaat mühendisleri, mimarlar gibi sektör içerisinde bulunan herkes kullanabilmektedir. Autocad Metraj Çıkarma Programları ile kazı-dolgu işlemleri, temel tecrit işlemleri, grobeton, betonerme betonu, demir işleri, kalıp işleri, duvar, döşeme kaplamaları ve benzeri işlemler için metraj hesaplamaları kolaylıkla yapılabilmektedir. Yani temelde metraj yazılım programları sayesinde kalıp metrajı, beton metrajı, demir metrajı gibi hesaplamalar bilgisayarda yapılmaktadır. Metraj programları; donatı metrajı, donatı adet hesabı, raporlama (XLS, PDF), demir, kalıp, kalıp iskelesi metrajı, yeşil defter ve keşif özetleri, ihaleye hazırlık safhasındaki hakediş metraj hesaplamaları gibi konularda büyük kolaylık sağlamaktadır.

İnşaat sektöründeki metraj hesaplama çalışmalarındaki genel eksikliği gidermek adına 2009 yılından bu yana metraj program yazılımları yapan CB Yazılım firması farklı farklı çizimden metraj çıkarma programlarını kullanıma sunmaktadır. Com Platinum metraj programı ile tüm donatı metraj hesaplamaları, adet hesaplamaları, donatı metraj raporlamaları ve ihaleye hazırlık sürecindeki tüm hakediş metraj hesaplamaları yapılabilmektedir. Com Standard metraj programı ile beton, kalıp ve kalıp iskelesi metraj hesaplamaları yapılabilmektedir. DWG formatındaki statik projeler üzerinden metraj hesabına ulaşabileceğiniz Com Standard metraj programı ile yeşil defter ve keşif özetlerini aynı zamanda kalıp takımlama listelerini de raporlayabilirsiniz. Com Enterprise metraj programı sayesinde donatı, beton, kalıp, kalıp iskelesi ve kaba metraj hesaplamalarının tüm süreçleri rahatlıkla yapılabilmektedir. Yine bu program ile donatı sipariş ve kesim listeleri oluşturulabilmektedir. CB Yazılım firmasına ait Com Server metraj programı ile çok kullanıcılı metraj otomasyon sistemine sahip olabilirsiniz. Com Server ile farklı lokasyonlarda yer alan şantiyeleri tek bir merkezde toplayarak, tüm bilgileri tek bir metraj veri tabanında buluşturabilirsiniz. Ayrıca tüm kaba metraj hesaplamalarını otomatik olarak yapabilirsiniz.

Türkiye’nin en önemli şantiyeleri, holdingleri ve inşaat firmaları metraj çıkarma, metraj hesaplama işlemleri için CB Yazılım’a ait Com Metraj yazılım programlarını tercih etmektedir. Com Metraj programları ile metraj hesaplamada bir adım önde olan firmalar arasında Rönesans Holding ( Cumhurbaşkanlığı Sarayı), Dia Holding ( Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü), Artaş Grubu ( Avrupa Konutları Başakşehir) gibi birçok köklü firma yer almaktadır.

Metraj Yazılımları iletişim
Doğru donatı metraj hesabına tek tıklamayla ulaşın
3 boyut ile modellemeden beton, kalıp ve kalıp iskelesi metrajları anında hazır?
Com Platinum ile kimlere çözümler sağladık?