Demir Metraj Programı v6.1.3.58 Güncellemesi
Com Platinum v6.1.3.58 Güncellemesi Yayınlandı

Com Platinum v6.1.3.58 Güncellemesi Yayınlandı

Com Platinum Demir Metraj Yazılımı v6.1.3.58 güncellemesi kullanıcılara açıldı. Yeni özellikleri ile Com Platinum, demir metraj hesabı için harcanılan zamanın tümüyle önüne geçmeye devam ediyor. Yeni menüleri, yeni okutma özellikleri ve mevcut okutmalarda yapılan iyileştirmeler ile kullanıcıların iş yükünü üzerine alıyor.



Eklenen Yeni Özellikler


Proje Modülü

Düzenli metraj için yapı ağacı oluşturma

- Proje düzenle modülü, proje sihirbazı ile değiştirilmiş olup metrajı çıkarılacak yapının yapı ağacı artık çok daha akıllı bir modül üzerinden oluşturulabilecektir.

- Proje sihirbazı üzerinden oluşturulan yapı ağacında aynı işin kapsamındaki farklı kat sayısı ve kat yüksekliklerine sahip blok, kat ya da alanlar artık tek seferde oluşturulabilecektir.

- Proje sihirbazı ile Com Platınum'da oluşturulan bir projenin yapı ağacı, Com Standard'a (beton, kalıp ve kalıp iskelesi metraj yazılımı) otomatik olarak aktarılabilecektir. Bu sayede Com Platinum ve Com Standard yazılımlarının entegre bir şekilde çalışması sağlanmıştır.

- Çalışılan projenin klasörüne veya metrajı çıkarılan bir dosyada yapılan çalışma için açıklama yapılması veya unutulmaması geken bir notun girilebileceği açıklama ekle kısmı oluşturulmuştur. Açıklamalar okutulan proje kaydedilirken yapılabileceği gibi daha sonrada gerek klasörlere, gerekse klasörlerin altındaki okutmalar üzerine mouse sağ tıklaması yapılarak eklenmesi sağlanmıştır.

- Proje listesine çalışılan projedeki notların görülebileceği modül kullanıma açılmıştır.



Ana Menüler

demir metrajı okutma menüleri

Okutma ekranında kullanılan ve mouse sağ tıklama ile açılan popup menü geliştirilmiştir. Her okutma ekranının üstünde yer alan yeni özellikler menüsü kullanıma açılmıştır. Çok daha kapsamlı özelliklere yer verdiğimiz yeni menü ile en kötü formatta bulunan paftalarda bile demir metraj hesabının %100 başarı ile tamamlanması sağlanmıştır.

Kiriş Okutmalarına Eklenilen Yeni Özellikler

1- Kiriş açılım paftalarindaki hem benzerliği olan hem de tek olan kirişlerin metrajlarının aynı okutma kapsamında hesaplanması özelliği eklenmiştir. Bu özellik ile grup kirişler ve tek kirişler tek bir okutma kapsamında metrajlanabilecektir.

2- Kirişlerdeki sarmal etriyelere aynı boyuttaki kirişler için tek seferde toplu olarak uzunluk belirleme özelliği eklenmiştir.

Perde Okutmalarına Eklenilen Yeni Özellikler

1- Aplikasyon planlarından perde metrajları çıkarılmasında etriye donatı formatı şeklinde belirtilen ve adetleri yazılmamış düşey donatıların adetlerinin hesaplanması özelliği ekenmiştir.

2- Paftalarda bulunan perdelerde çirozlar m2 de üzerinden ifade edilmektedir. Bu nedenle; çiroz adet hesabı için her perdenin elle m2 si hesaplanıp bunun üzerinden çiroz adetleri belirlenmekteydi. Artık bu işlemin tamamı Com Platinum ile otomatik olarak hesaplanmaktadır. Elle yapılan hesabı tamamen bitiren Com Platinum ile bir donatı metrajı için yapılması gereken tüm hesaplar otomatik olarak çıkarılmaya devam etmektedir.

Genel İyileştirmeler

Com Platinum'un yayınlanan her güncel versiyonu için performans iyileştirmeleri yapılmaktadır. Yayınlanan her Windows güncellemesinin performans özelliklerini eklediğimiz Com Platinum ile yalnızca yüksek donanıma sahip bilgisayarlar değil, düşük donanıma sahip bilgisayarlarla da sorunsuz bir metraj süreci yürütülebilmektedir.




Statik projelerde donatı adet bilgilerini neden yazmazlar?
Demir fiyatlarında yaşanan artışlar ve firmaların bundan sonra uygulaması gereken 4 değişiklik
Com Metraj Yazılımları Türkiye'nin Devlerinin Tercihi!